spicy dizajn

CRAFT BEER ETIKETE

CRAFT BEER ETIKETE

Danas postoji gomila piva izrađena u domaćoj radinosti, takozvana (craft) piva. Osim kreativnosti koja se dobija kuvanjem, strpljenjem i dodavanjem sastojaka...

ono što definitivno treba da odlikuje i craft pivo je kreativnost ambalaže, a specijalno etikete koja krasi tu ambalažu. Danas postoji gomila piva izrađena u domaćoj radinosti, takozvana (craft) piva. Osim kreativnosti koja se dobija kuvanjem, strpljenjem i dodavanjem sastojaka... ono što definitivno treba da odlikuje i craft pivo je kreativnost ambalaže, a specijalno etikete koja krasi tu ambalažu. Može se reći i da je ambalaža kod craft piva i jedna od najbitnijih stvari, jer ona u stvari pravi razliku u gomili i sa neke police Vas "doziva" da baš to pivo uzmete, jer kada ga popijete ta flaša sa etiketom lepo će stajati na nekoj polici.To je i jedan od razloga zašto se i mnogi proizvođači CRAFT piva odlučuju za dizajnere i rešenja koja će ih isticati.  U nastavku Vam predstavljamo par dizajniranih etiketa trudeći se da obuhvatimo svaki dizajnerski pravac.
Nadamo se da će Vam ovaj tekst pomoći da kod izbora craf piva obratite pažnju i na etiketu, a ukoliko ste od onih koji proizvodi neko od pića i potreban mu je unikatan dizajn etikete slobodno nas kontaktirajte.

21. Amednment Brewery
Restoran iz San Franciska koji je pokrenuo svoju pivaru, pored naziva koji simbolično prikazuje Amandman koji je prekinuo prohibiciju, odlikuje se i kreativnom ambalažom sa simbolima Sjedinjenih Američkih Država. Dizajn ove ambalaže radio je Džoe Vilson, ilustrator iz Velike Britanije.

21 amendment beer cans

Grimm Brothers Brewhouse
Pivara iz klivenda čije ime a i dizajn ambalaže asocira na čuvenu braću grim, i bajke uz koje smo odrastali. Iste te priče iz bajki, krase i ambalažu. Tako da na etiketama možemo videti Snežanu, Crvenkapu, Zlatokosu dizajniranih od strane Džoša i Kejt Emerik.

gream brothers brew

Jolly Pumpkin Brewery.
Jolly Pumpkin Zanimljivog imena iz mičigena izdvajamo Jolly Pumpkin Brewery. Kakvog je ukusa pivo, ne znamo ali je dizajn ambalaže jedinstven. Ceo koncep je baziran na ručno slikane detalje. Pored logoa koji je dizajniran jedinstveno, tako su dizajnirane i etikete. A za dizajn etiketa pobrinuo se Adam Foreman freelance illustrator.

Jolly pumpkin beer labels 1024x560

Ovo je za prvi deo, a propratna fotografija ovog teksta najavljuje da će se priča o etiketima nastaviti. Jer postoji gomila kvalitetno dizajniranih etiketa, kako piva tako i ostalih pića.


 651,    INSPIRACIJA

spicy.rs u brojevima

186

Projekata

142

Klijenata

24

države

1200

kafica

 

O.....

spicy90x90

Dobar dizajn budi čula poput začina. Dizajn je ono što Vas čini drugačijim od drugih i ono po čemu vas prepoznaju, i po čemu će Vas zapamtiti.To je ono za čim Spicy.rs teži, da u saradnji sa klijenima dođemo do ideje koja će poput začina probuditi sva čula....

SA TVITERA...

KONTAKT

SPICY DESIGN D.O.O

+381 060 44 30 789
+381 065 44 30 789